Polityka prywatności

Niniejsza Polityka prywatności serwisu PrzyZiemi.pl („Polityka prywatności”) określa zasady zbierania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Użytkownika przez witrynę internetową PrzyZiemi.pl w trakcie korzystania z jej Usług.

Dokładamy wszelkich starań, aby chronić i szanować prywatne dane Użytkownika. Wykorzystujemy informacje na temat Użytkownika zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych (RODO).

Uzyskując dostęp do naszych Usług lub korzystając z nich, Użytkownik akceptuje i wyraża zgodę na praktyki opisane w naszej Polityce prywatności. Użytkownik zgodnie z rozporządzeniem RODO ma prawo dostępu do swoich danych, sprostowania ich, usunięcia, ograniczenia przetwarzania. Użytkownik ma prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

§ 1. Administrator danych

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informujemy, iż: administratorem danych osobowych przekazanych w formularzu zamówienia Usługi jest B&B Ventures Igor Bokun, ul. Strażacka 81, 43-382 Bielsko-Biała, NIP: 547-141-87-01

§ 2. Zbieranie danych osobowych

Wszystkie dane osobowe, które gromadzimy Użytkownik podaje nam dobrowolnie. Możemy gromadzić następujące rodzaje danych osobowych:
  • dane kontaktowe (adres email podany dobrowolnie przy rejestracji Użytkownika do newslettera),
  • dane dotyczące przeglądania lub sesji użytkowania (adres IP, lokalizacja geograficzna, urządzenie użytkownika, system operacyjny, przeglądarka internetowa, rozdzielczość ekranu, ustawienia języka i klawiatury, dostawca usług internetowych, strony odsyłające, znaczniki czasu itp.),
  • dane kontaktowe związane z zapisem na szkolenia i spotkania on-line w ramach Usługi (imię i nazwisko, adres email, numer telefonu),

§ 3. Wykorzystywanie danych osobowych

Wykorzystujemy dane osobowe w następujących celach:
  • świadczenie i obsługa Usług (np. wysyłka newslettera, kontakt w ramach szkoleń i spotkań on-line),
  • dostosowywanie i ulepszanie naszych Usług (np. zbieranie statystyk dotyczących korzystania z Serwisu),
  • ochrona naszych interesów, praw i własności
  • przestrzeganie wszelkich obowiązujących przepisów ustawowych i wykonawczych

§ 4. Przesyłanie i przechowywanie danych osobowych

Zgodnie z RODO przesyłanie i przechowywanie danych wymaga bezpieczeństwa, które zapewnia certyfikat SSL. Usługa szyfruje dane i zapewnia prywatność przesyłania oraz kontrolę dostępu do konta. Dane osobowe nie są przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej. Dane osobowe są przechowywane nie dłużej niż jest to konieczne, tj. do czasu zrealizowania umowy, a także przez okres przedawnienia wzajemnych roszczeń związanych z Umową.

§ 5. Cookies

Pliki cookies (tzw. ciasteczka) to niewielkie pliki tekstowe zapisywane w przeglądarce Użytkownika. Pliki cookies nie zawierają żadnych danych osobowych. Serwis PrzyZiemi.pl stosuje pliki cookies aby dostosować go do potrzeb Użytkownika i w celach statystycznych. Korzystanie z Serwisu oznacza, że Użytkownik zgadza się na umieszczanie plików cookies na swoim Urządzeniu. W każdym momencie Użytkownik może dokonać zmian ustawień swojej przeglądarki. Serwis PrzyZiemi.pl stosuje dwa typy plików cookies:
  • cookies wydajnościowe (zbierające informacje na temat sposobu używania witryny przez odwiedzających, np. najczęściej odwiedzanych stron lub komunikatów o błędach),
  • cookies sesyjne – są to tymczasowe informacje przechowywane w pamięci przeglądarki do momentu zakończenia sesji.

W większości przeglądarek internetowych można zmienić ustawienia plików cookies, zablokować je lub skasować. Należy pamiętać, że ograniczenie zapisywania i odczytu plików cookies może wpłynąć negatywnie na funkcjonalność Serwisu Najszybsza.pl np. uniemożliwiając zalogowanie się do Kreatora. W celu zmiany ustawień cookies należy wybrać odpowiednią opcję w ustawieniach używanej przeglądarki internetowej.

§ 6. Aktualizacje

Administrator zastrzega sobie prawo do dowolnej zmiany niniejszej Polityki prywatności. Wprowadzone zmiany wchodzą w życie w dniu publikacji na tej stronie. Ostatnia aktualizacja: 2021-07-09.

§ 7. Kontakt

Jeśli masz pytania, uwagi lub skargi dotyczące niniejszej Polityki prywatności, napisz do nas na adres igor.bokun (at) gmail.com